Musik til firmafest - 10 gode råd

MUSIK TIL FIRMAFEST 10 GODE RÅD

10 GODE RÅD TIL FIRMAFESTEN

Når du booker musik til firmafest, er der mange ting du skal tænke over for at sikre, at det bliver en god aften. Musik til firmafester er ikke det samme, som når man booker musik til bryllup, privatfest eller byfester.

I vil altid være en meget blandet gruppe, og ofte er I langt flere mennesker end de fleste bands er vant til at spille for. Jo større en firmafest man holder, desto bedre anlæg skal bandet også medbringe, da lyden ellers bliver forvrænget.

Vi har samlet 10 af de bedste råd vi kan give, når man booker musik til firmafest, og I skal altid være velkomne til at ringe eller skrive til os, hvis I mangler hjælp til jeres arrangement.

1. BANDET SKAL SPILLE GODT, MEN DET ER IKKE NOK!

- Til en firmafest er man mange mennesker og musikken skal løfte festen. Det er ikke nok at der står 3 mennesker på scenen og kigger på deres sko, man skal have et show! De bedste bands spiller ikke kun godt, men forstår at komme ud over scenen og få folk med.

2. DET SKAL SE GODT UD

- Det er utroligt ærgerligt at have brugt en masse penge på live musik til firmafest, og så dukker der nogle musikere op i slidte cowboybukser med Metallica T-shirts. Et professionelt band har altid en dresscode der sikrer, at de ser præsentable, oplagte og festlige ud. Jeres firmafest er vigtig for jer, det skal den også være for bandet.

3. INTET ER MERE SKRÆMMENDE END ET TOMT DANSEGULV

- Det sværeste ved musik til firmafester er altid at få de første par stykker på dansegulvet. Her kan man gøre meget for festen ved at have et godt lysshow og en masse energi fra bandet, som gør dansegulvet indbydende. Det er også rigtig vigtigt ikke at lave dansegulvet for stort. Et stort dansegulv ser hurtigt tomt ud. Det er bedre med et mindre, men fyldt, dansegulv.

4. GODE BANDS KOSTER MERE

- Når man leder efter live musik til firmafest, vil man ofte møde store prisforskelle. Det man skal huske er, at man i musikbranchen virkelig får, hvad man betaler for. De fleste mennesker har været til en fest, et bryllup eller et andet arrangement, hvor der har været et dårligt eller amatørlydende band. De fleste har også oplevet, hvordan det kan sætte en dæmper på selv den bedste fest. Hvis man vil spare penge, så skal man heller hyre en DJ. Livebands kan give jer en uforglemmelig aften. Men dem som er rigtig gode til det, dem er der også bare stor efterspørgsel på. Hvis et band er billigt, så er der tit en grund til det.

5. HOLD ET GODT TEMPO

- Det sværeste ved en firmafest er altid at få den skudt i gang. Når først dansegulvet er fyldt og man hygger sig, så kører det meget nemmere. Men når man sidder i hjørnet og kigger på et tomt dansegulv, så kræver det mere energi fra en selv at komme op i gear. Livebands er eksperter i at sætte gang i firmafester, men så snart de går af scenen forsvinder noget af energien også. Hvis man har mange pauser, og der i pauserne f.eks. er alle mulige indslag og pauserne bliver lange. Så skal bandet starte festen op fra nul, når de går på igen. Det er altid bedre at have så få pauser som muligt.

6. MUSIK I PAUSERNE

- Det er rigtig vigtigt at have musik, når bandet går til pause. Professionelle bands vil altid selv medbringe mulighed for at afspille musik i deres pauser, men det kan også være en god idé at hyre en DJ.

7. TAG JER GODT AF BANDET

- Når man optræder, så er det i høj grad et spørgsmål om, at man giver sin egen glæde og energi videre til gæsterne. Derfor får I også meget mere ud af et festband, hvis de selv er glade og i festhumør. Jo mere man kan gøre for at bandet føler sig velkomne og værdsatte, jo mere får I også for jeres penge. Hvis I har mulighed for det, er det en rigtig god idé at have et lille rum, eller “backstage”, til festbandet, så de har et sted at sidde og lade op. Hvis I gør dette lidt hyggeligt, og sørger for vin, frugt, slik mv., kan I være sikre på, at bandet giver sig 100 %. Hvis de føler sig velkomne og godt behandlet, vil de med garanti gøre alt hvad de kan for at levere det bedste live musik til jeres firmafest.

8. HOLD FIRMAFESTEN SAMLET

- Det er altid vigtigt at baren og bandet er i samme lokale. Jo tættere man kan få baren på dansegulvet desto bedre.

Det er altid sådan, at mændene har en tendens til at hænge lidt i baren. Hvis baren er tæt på dansegulvet, så er det nemmere for dem der danser at hive nogle af mændene ud på dansegulvet, og festbandet har bedre kontakt til dem i baren, hvis den er tættere på. De gode festbands er også gode til at inddrage folk, så tit kan festbandet kickstarte festen, hvis de har mulighed for at komme i kontakt med publikum. Man skal være meget varsom med at sætte baren i et andet lokale end bandet. Det splitter altid festen op i to.

9. HJÆLP DEN GODE STEMNING PÅ VEJ

- Et professionelt band bruger mange penge på deres lyd- og lysudstyr. De opbygger et show og har tænkt meget over, hvordan de giver jer den bedste oplevelse. Hvis I sørger for at dæmpe belysningen i jeres festlokale, og har pyntet hyggeligt op, så gør I det meget nemmere for bandet at give jer en god oplevelse. Til en firmafest holdes festen tit i et lokale der ikke nødvendigvis er beregnet til fest. Tænk over, om I måske skal have en anden belysning end loftlyset. Der bliver ofte meget hyggeligere af, at man slukker det hvide loftslys og i stedet har opstillet nogle farvede lamper rundt omkring i lokalet.

10. SØRG FOR AT DER ER STYR PÅ PLANLÆGNINGEN

- Mange bands interesserer sig udelukkende for at spille musik, og det er det, de er gode til. Men store arrangementer kræver ofte et godt øje for detaljer og planlægning. Her adskiller et professionelt bands sig meget fra amatørbands. Hos et professionelt band vil I ikke blot få god musik til firmafesten - I vil altid få en kontrakt, de vil overholde tidsplanen, de vil lave en realistisk plan for lydprøve, og så vil de have en reel interesse i at give jer en fantastisk oplevelse, så man kan etablere et samarbejde, der strækker sig mange år ud i fremtiden.

Hos Groovebox har vi i mange år leveret musik til firmafest hos Carlsberg, DR, Miljøstyrelsen, Indenrigsministeriet, Forsvaret, Nationalmuseet, Udenrigsministeriet og mange flere. Vi er stolte over altid at levere festmusik af den højeste kvalitet.

Har I lyst til at booke os, eller har I brug for mere vejledning omkring jeres fest, så skal I være velkomne til at kontakte os.

 

Læs anmeldelser af bandetKONTAKT OS